Na Malé Straně se otevřel unikátní prostor pro co-studying. Student Hub láká středoškoláky i vysokoškoláky

Download article as

Sorry, this entry is only available in Czech.

Student Hub Bakala FoundationPraha, 5. března 2020 – Mnohým studentům chybí klidné prostředí, kde by se mohli soustředit na učení, připravit se na testy nebo napsat seminární práci. Právě to motivovalo nadaci Bakala Foundation k otevření Student Hubu, který je prvním sdíleným místem pro středoškoláky a vysokoškoláky a který mohou navštěvovat zdarma. Nachází se na Malé Straně a vedle prostoru pro studium nabízí řadu přednášek a workshopů, které se věnují zejména vzdělávání. Součástí je také knihovna zaměřená na studium v zahraniční.

Nový Student Hub je prvním sdíleným místem pro studenty středních a vysokých škol, kteří hledají útulný, stylově zařízený prostor pro učení i práci na projektech, ať samostatně nebo ve skupinách. K dispozici je rychlé wi-fi připojení, tiskárna a také knihovna vybavená učebnicemi pro zájemce o studium na zahraničních univerzitách, kteří si zde mohou také domluvit konzultaci se studijní poradkyní Bakala Foundation.

„Naše nadace dlouhodobě podporuje vzdělávání a rozvoj mladých lidí. Abychom toto naše úsilí dále podpořili, vznikl Student Hub, který poskytuje studentům prostor, kde se mohou potkávat, společně studovat a pracovat na projektech. Chceme, aby obdobně jako populární co-working, i co-studying ve Student Hubu přinesl studentům nejen znalosti, ale i spoustu inspirace, kontaktů a zážitků,“ říká ředitel Bakala Foundation Václav Pecha.

Student Hub pořádá také řadu přednášek, workshopů a diskuzí otevřených veřejnosti. Věnuje se zejména tématům spojeným se vzděláváním, ale i dalším tématům, které zajímají studenty, od kultury přes neziskové aktivity po kariérní rozvoj. V nejbližších týdnech se zde uskuteční například přednáška Tomáše Šebka, který bude hovořit o misi Lékařů bez hranic v Jemenu a představí svou novou knihu Nebe nad Jemenem. Pro zájemce o studium na zahraniční univerzitě jsou připraveny mimo jiné přednášky o studiu v USA a v Kanadě, které pomůžou s výběrem univerzity a s přípravou na přijímací proces i studium samotné.

Student Hub najdete v malebné lokalitě Malé Strany, kousek od Malostranského náměstí, na adrese Tržiště 13. Je otevřen od pondělí do čtvrtka od 10:00 do 16:00 hodin, po zkušebním období bude otevírací doba prodloužena. Prostor je otevřen zdarma pro studenty středních a vysokých škol od 15 do 33 let, stačí se pouze zaregistrovat a prokázat se studentským průkazem.

Více informací o Student Hubu: www.bakalafoundation.org/student-hub

Program Student Hubu: www.bakalafoundation.org/student-hub/akce-a-workshopy

Fotografie ke stažení: www.bakalafoundation.org/wp/wp-content/uploads/2020/03/Student-Hub-Opening_Bakala-Foundation.zip

O Bakala Foundation

Bakala Foundation je česká rodinná nadace Zdeňka a Michaely Bakalových, která od roku 2007 podporuje vzdělání a rozvoj mladých talentů. Prostřednictvím programu Scholarship poskytuje stipendia a podporu výjimečným studentům z České republiky, aby mohli studovat na nejlepších zahraničních univerzitách. Dále nadace vzdělává začínající novináře, podporuje mladé architekty na začátku kariéry a poskytuje nadační příspěvky na projekty zejména v oblasti vzdělávání.

Kontakt:

Tereza Šritrová, PR manažerka, Bakala Foundation